Een persoon gebruikt een plamuurmes om glasweefselbehang voorzichtig van de muur te schrapen, terwijl de muur nat is van het water dat is aangebracht om het behang los te maken.

Glasweefselbehang Verwijderen: Een Complete Gids

Glasweefselbehang, bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, is een populaire keuze geworden voor het decoreren van muren.

Maar net als bij elk ander type behang, kan er een moment komen waarop je besluit dat het tijd is voor verandering.

Of het nu gaat om het moderniseren van je interieur, het herstellen van beschadigd behang of gewoonweg een nieuwe stijl, het verwijderen van glasweefselbehang kan de eerste stap zijn naar een vernieuwde uitstraling voor je woning.

In deze blog delen we een stapsgewijze gids voor het verwijderen van glasweefselbehang, inclusief handige tips en trucs om deze taak efficiënt en succesvol te volbrengen.

Wil je glasweefselbehang laten verwijderen? Vraag een gratis offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom zou je Glasweefselbehang Verwijderen?

 1. Verandering van Interieurstijl: Je wilt je interieur een nieuwe uitstraling geven en het huidige glasweefselbehang past niet meer bij je visie.
 2. Herstellen van Beschadigingen: Het glasweefselbehang is beschadigd geraakt door bijvoorbeeld scheuren of vocht, en moet worden vervangen.
 3. Voorbereiding op Nieuwe Muurafwerking: Je wilt de muren opnieuw schilderen, stucen of een ander type behang aanbrengen, en een gladde ondergrond is hiervoor vereist.

Lees ook: Behang Verwijderen van Gipsplaten: Een complete Gids

Stappenplan voor Glasweefselbehang Verwijderen

 1. Voorbereiding: Maak de kamer leeg door meubels te verwijderen of deze naar het midden van de kamer te verplaatsen en te bedekken met afdekmateriaal om ze te beschermen.
 2. Testen van de hechting: Controleer de hechting van het glasweefselbehang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het echter gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra stappen ondernemen om de hechting te verbeteren.
 3. Bevochtigen van het behang: Maak het glasweefselbehang nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijderen van het glasweefselbehang: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om het doorweekte glasweefselbehang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en neem je tijd om schade aan de muur te voorkomen.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer de muur op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het glasweefselbehang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de muur schoon voordat je verder gaat met het volgende deel van je renovatieproject.

Meer tips kun je vinden op https://glasweefselbehangverwijderen.nl/

Tips voor een Succesvolle Glasweefselbehang Verwijdering

 • Gebruik warm water om het glasweefselbehang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Gaat niet alles eraf? Je kunt een oneffen muur behangen met renovlies. Er mogelijk geen grote afwijkingen in de muur zit maar een paar kleine plekken is mogelijk.

Het grootste voordeel van renovlies is dat je het kunt schilderen.

Wil je glasweefselbehang laten verwijderen?

Het verwijderen van glasweefselbehang kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kan het proces soepel verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om glasweefselbehang efficiënt van je muren te verwijderen, waardoor je klaar bent voor de volgende fase van je interieurproject.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven