Een persoon gebruikt een plamuurmes om behang voorzichtig van gipsplaten te schrapen, terwijl de gipsplaat nat is van het water dat is aangebracht om het behang los te maken.

Behang Verwijderen van Gipsplaten: Snel en Veilig

Behang kan een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur, maar na verloop van tijd kan de behoefte ontstaan om een ​​verandering aan te brengen.

Of het nu gaat om het bijwerken van je interieur, het herstellen van beschadigd behang of gewoonweg een nieuwe look creëren, het verwijderen van behang van gipsplaten kan de eerste stap zijn naar het vernieuwen van je ruimte.

In deze blog delen we een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van behang van gipsplaten, samen met handige tips om de klus moeiteloos te klaren en je muren weer als nieuw te laten uitzien.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Behang Verwijderen van Gipsplaten?

 1. Stijlverandering: Je wilt je interieur een nieuwe uitstraling geven en het huidige behang past niet meer bij je visie.
 2. Beschadigd Behang: Het behang is beschadigd geraakt door scheuren, vocht of andere factoren, en moet worden vervangen.
 3. Voorbereiding op Nieuwe Muurafwerking: Je wilt de muren opnieuw schilderen, stucen of een ander type behang aanbrengen, en een gladde ondergrond is hiervoor vereist.

Lees ook: Behang Verwijderen van Beton: Een complete Gids

Stapsgewijze Handleiding voor Behang Verwijderen van Gipsplaten

 1. Voorbereiding: Maak de kamer leeg door meubels te verwijderen of ze naar het midden van de kamer te verplaatsen en te bedekken met afdekmateriaal om ze te beschermen.
 2. Testen van de hechting: Controleer de hechting van het behang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het echter gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra stappen ondernemen om de hechting te verbeteren. Daarom moet je de muren glad maken.
 3. Bevochtigen van het behang: Maak het behang nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijderen van het behang: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om het doorweekte behang voorzichtig van de gipsplaten te schrapen. Werk in secties en neem de tijd om schade aan de gipsplaten te voorkomen.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer de gipsplaten op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het behang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de gipsplaten schoon voordat je verder gaat met het volgende deel van je renovatieproject.

Zijn de muren beschadigd? Dan is een stukdoor inhuren de beste keuze.

Tips en Trucs voor een Succesvolle Behang Verwijdering van Gipsplaten

 • Gebruik warm water om het behang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de gipsplaten.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de gipsplaten te voorkomen.

Wil je de wanden een kleur geven? Dit zijn de kosten voor een professionele schilder.

Wil je Behang laten Verwijderen van Gipsplaten?

Het verwijderen van behang van gipsplaten kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kan het proces soepel verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om behang efficiënt van je gipsplaten te verwijderen, zodat je klaar bent voor de volgende fase van je interieurproject.

Met deze handige tips kun je zelf renovlies behang aanbrengen en schilderen.

Wil je behang laten verwijderen tegen een goedkope prijs? Huur dan onze behang verwijderaar in voor een snel en goed resultaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven