Een persoon gebruikt een plamuurmes om behang voorzichtig van een beton af te schrapen, terwijl de muur nat is van het water dat is aangebracht om het behang los te maken.

Behang Verwijderen van Beton: Sneller kan Niet

Behang kan een prachtige toevoeging zijn aan elke ruimte, maar er komt een moment waarop je misschien besluit dat het tijd is voor verandering.

Of je nu een nieuwe stijl wilt, beschadigd behang wilt herstellen, of gewoon een frisse start wilt maken, het verwijderen van behang van betonnen muren kan een essentiële eerste stap zijn.

In deze blog delen we een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van behang van beton, samen met handige tips om de klus efficiënt en succesvol te klaren en je ruimte een geheel nieuwe uitstraling te geven.

Wil je behang laten verwijderen van beton? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom zou je Behang Verwijderen van Beton?

 1. Stijlverandering: Je wilt je interieur een nieuwe look geven en het huidige behang past niet meer bij je visie.
 2. Beschadigd Behang: Het behang is beschadigd geraakt door scheuren, vocht of andere factoren, en moet worden vervangen.
 3. Voorbereiding op Nieuwe Muurafwerking: Je wilt de muren opnieuw schilderen, stucen of een ander type behang aanbrengen, en een gladde ondergrond is hiervoor vereist.

Lees ook: Behang Verwijderen Zonder Schade te Maken

Stapsgewijze Handleiding voor Behang Verwijderen van Beton

 1. Voorbereiding: Maak de kamer leeg door meubels te verwijderen of deze naar het midden van de kamer te verplaatsen en te bedekken met afdekmateriaal om ze te beschermen.
 2. Testen van de hechting: Controleer de hechting van het behang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het echter gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra stappen ondernemen om de hechting te verbeteren.
 3. Bevochtigen van het behang: Maak het behang nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken. Je kunt nu starten met het vliesbehang weghalen.
 4. Verwijderen van het behang: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om het doorweekte behang voorzichtig van het beton te schrapen. Werk in secties en neem de tijd om schade aan het beton te voorkomen. Zo kun je snel en simpel renovlies eraf halen.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer het beton op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het behang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak het beton schoon voordat je verder gaat met het volgende deel van je renovatieproject.

Tips voor een Succesvolle Behang Verwijdering van Beton

 • Gebruik warm water om het behang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op het beton.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan het beton te voorkomen.

Na het verwijderen kun je door ons renovlies laten aanbrengen voor €9 per m2.

Wil je behang laten verwijderen van beton?

Het verwijderen van behang van beton kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kan het proces soepel verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om behang efficiënt van je betonnen muren te verwijderen, zodat je klaar bent voor de volgende fase van je interieurproject. Wil je zelf opnieuw behangen? Gebruik dan deze behang tips.

Hulp nodig? Huur ons team goedkoop in!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven