Een persoon gebruikt een behangafsteker om behang voorzichtig van de muur te verwijderen, zonder schade te maken aan de onderliggende muur.

Behang Verwijderen Zonder Schade te Maken: Hoe dan?

Behang verwijderen kan een vervelende klus zijn, vooral als je bang bent om schade aan je muren te veroorzaken.

Gelukkig zijn er verschillende methoden en technieken die je kunt gebruiken om behang te verwijderen zonder schade aan je muren toe te brengen.

Of je nu een nieuw interieur wilt, beschadigd behang wilt herstellen of gewoon een frisse start wilt maken, deze blog biedt een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van behang zonder schade te maken.

We geven je handige tips om de klus efficiënt en succesvol te klaren. Wil je onze hulp op zonder schade behang te verwijderen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom wil je Behang Verwijderen Zonder Schade?

 1. Behoud van de Muurkwaliteit: Je wilt je muren niet beschadigen tijdens het verwijderen van het behang, omdat dit extra kosten en moeite met zich meebrengt voor reparaties.
 2. Voorbereiding op Nieuwe Muurafwerking: Je wilt de muren opnieuw schilderen, stucen of laten behangen met renovlies, en een gladde ondergrond is hiervoor vereist.
 3. Bescherming van de Oorspronkelijke Afwerking: Je wilt voorkomen dat de oorspronkelijke afwerking van je muren wordt aangetast tijdens het verwijderen van het behang.

Stappenplan Behang Verwijderen Zonder Schade

 1. Voorbereiding: Maak de kamer leeg door meubels te verwijderen of ze naar het midden van de kamer te verplaatsen en te bedekken met afdekmateriaal om ze te beschermen.
 2. Testen van de hechting: Controleer de hechting van het renovliesbehang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het echter gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra stappen ondernemen om de hechting te verbeteren.
 3. Bevochtigen van het behang: Maak het behang nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijderen van het behang: Gebruik een behangafsteker om het doorweekte behang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en neem de tijd om schade aan de muur te voorkomen.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer de muur op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het behang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de muur schoon voordat je verder gaat met het volgende deel van je renovatieproject.

Lees ook: Behanglijm Verwijderen: Een Essentiële Stap

Tips voor Behang Verwijderen Zonder Schade

 • Gebruik warm water om het behang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Lees ook: Behanglijm Verwijderen

Behang laten verwijderen zonder schade aan de muur?

Het verwijderen van behang zonder schade te maken aan je muren kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kan het proces soepel verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om behang efficiënt van je muren te verwijderen, zonder schade aan te richten, zodat je klaar bent voor de volgende fase van je interieurproject.

Wil je dat wij je behang eraf halen zonder schade? Contact ons dan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven