Een persoon gebruikt een plamuurmes om behanglijm voorzichtig van de muur te schrapen, terwijl de muur nat is van het sopje om de lijm los te maken.

Behanglijm Verwijderen: Zo Krijg je het Weg

Wanneer je besluit om behang te verwijderen, is het verwijderen van de behanglijm een ​​belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je muren schoon en glad zijn voor toekomstige afwerkingen.

Het kan echter een uitdagende taak zijn, vooral als je niet zeker weet welke methoden en producten het beste zijn voor het verwijderen van behanglijm.

In deze blog delen we een stapsgewijze gids voor het verwijderen van behanglijm, samen met handige tips en trucs om deze klus efficiënt en succesvol te klaren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom zou je ook de Behanglijm Verwijderen?

 1. Voorbereiding op Nieuwe Afwerkingen: Het verwijderen van de behanglijm zorgt voor een gladde en schone ondergrond, ideaal voor het aanbrengen van nieuwe verf, behang of andere muurafwerkingen.
 2. Voorkomen van Onregelmatigheden: Restanten van behanglijm kunnen leiden tot onregelmatigheden en verkleuringen op de muur, wat de kwaliteit van de afwerking kan beïnvloeden.
 3. Behoud van de Muurkwaliteit: Door de behanglijm volledig te verwijderen, voorkom je schade aan de muur en zorg je ervoor dat deze in goede staat blijft voor de komende jaren. Denk je aan een nieuw behangetje? Houd rekening met deze behang kosten.

Stappenplan voor Behanglijm Verwijderen

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat je begint met het verwijderen van de behanglijm. Verwijder eventuele restanten van oud behang.
 2. Testen van de hechting: Test de hechting van de behanglijm door een klein gebied nat te maken met warm water en een spons. Als de lijm zacht wordt en begint op te lossen, is het klaar om te worden verwijderd.
 3. Bevochtigen van de behanglijm: Maak een sopje van warm water en een mild schoonmaakmiddel. Breng dit aan op de behanglijm met een spons of een verstuiver en laat het enkele minuten inwerken.
 4. Verwijderen van de behanglijm: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om de zachte behanglijm voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en herhaal het proces indien nodig totdat alle behanglijm is verwijderd.
 5. Nalezen en reinigen: Controleer de muur op eventuele restanten van behanglijm en verwijder deze indien nodig met een vochtige doek. Laat de muur vervolgens volledig drogen voordat je doorgaat met verdere afwerkingen.

Lees ook: Bouwbehang Verwijderen: Een complete Gids

Tips voor Behanglijm Verwijderen

 • Gebruik warm water om de behanglijm effectief te verzachten.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Wil je opnieuw laten behangen? Kijk dan eens naar de voordelen van renovlies 200 gram.

Behanglijm laten verwijderen door een expert?

Het verwijderen van behanglijm is een belangrijke stap in het renovatieproces van je muren.

Met de juiste voorbereiding en aanpak kun je deze taak efficiënt en succesvol uitvoeren, waardoor je muren klaar zijn voor nieuwe afwerkingen en een frisse uitstraling.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om behanglijm effectief te verwijderen en je muur klaar te maken voor verdere renovaties.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven