Een persoon gebruikt een plamuurmes om bouwbehang voorzichtig van de muur te schrapen, terwijl de muur nat is van het water dat is aangebracht om het behang los te maken.

Bouwbehang Verwijderen: De Snelste Manier

Bouwbehang, ook wel bekend als renovlies, is een populaire keuze geworden voor het afwerken van muren vanwege zijn duurzaamheid en strakke uitstraling.

Maar net als bij elk ander type behang, kan er een tijd komen waarop je besluit dat het tijd is voor verandering.

Of het nu gaat om het moderniseren van je interieur, het herstellen van beschadigd behang, of gewoonweg een nieuwe stijl, het verwijderen van bouwbehang kan de eerste stap zijn naar een vernieuwde uitstraling voor je woning.

In deze blog delen we een stapsgewijze gids voor het verwijderen van bouwbehang, inclusief handige tips en trucs om deze taak moeiteloos te volbrengen.

Wil je door ons bouwbehang laten verwijderen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom zou je Bouwbehang Verwijderen?

 1. Stijlverandering: Je wilt je interieur een nieuwe look geven en het huidige bouwbehang past niet meer bij je visie.
 2. Herstellen van Beschadigingen: Het vliesbehang is beschadigd geraakt door bijvoorbeeld scheuren of vocht, en moet worden vervangen.
 3. Voorbereiding op Nieuwe Muurafwerking: Je wilt de muren opnieuw schilderen, stucen of een ander type behang aanbrengen, en een gladde ondergrond is hiervoor vereist.

Wil je meer tips? Kijk dan eens hoe onze renovlies behanger werkt.

Stappenplan voor Bouwbehang Verwijderen

 1. Voorbereiding: Maak de kamer leeg door meubels te verwijderen of deze naar het midden van de kamer te verplaatsen en te bedekken met afdekmateriaal om ze te beschermen.
 2. Testen van de hechting: Controleer de hechting van het bouwbehang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het echter gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra stappen ondernemen om de hechting te verbeteren.
 3. Bevochtigen van het bouwbehang: Maak het bouwbehang nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijderen van het bouwbehang: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om het doorweekte renovliesbehang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en neem de tijd om schade aan de muur te voorkomen.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer de muur op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het bouwbehang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de muur schoon voordat je verder gaat met het volgende deel van je renovatieproject.

Lees ook: Behang Afstomen: Een Efficiënte Methode

Tips voor een Succesvolle Bouwbehang Verwijdering

 • Gebruik warm water om het bouwbehang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Wil je een nieuw behangetje op de muren? Kijk dan eens naar de voordelen van glad glasvliesbehang voor nieuwbouw.

Goedkoop je Bouwbehang laten Verwijderen?

Het verwijderen van bouwbehang kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kan het proces soepel verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om bouwbehang efficiënt van je muren te verwijderen, zodat je klaar bent voor de volgende fase van je interieurproject.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven