Een persoon gebruikt een stoommachine om behang af te stomen van een muur, terwijl de stoom diep doordringt en de lijm week maakt, waardoor het behang gemakkelijk loskomt.

Behang Afstomen: Een Efficiënte Methode

Behang afstomen is een effectieve methode om behang van muren te verwijderen, vooral als het behang hardnekkig is of meerdere lagen heeft.

In deze blog bespreken we het proces van behang afstomen, van voorbereiding tot uitvoering, samen met handige tips om de klus efficiënt en succesvol te klaren.

Wil je behang laten afstomen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom zou je Behang Afstomen?

 1. Grondige Verwijdering: Stomen is een van de meest grondige methoden om behang te verwijderen, omdat het stoom diep doordringt en de lijm week maakt, waardoor het behang gemakkelijk loskomt.
 2. Minder Schade: In vergelijking met andere methoden zoals schrapen, kan behang afstomen helpen om schade aan de muur te minimaliseren, omdat het behang gemakkelijk loskomt zonder veel kracht te hoeven uitoefenen.
 3. Tijdbesparend: Hoewel het afstomen van renovatievlies meer tijd kan kosten dan sommige andere methoden, kan het uiteindelijk tijdbesparend zijn omdat het behang efficiënter en zonder veel gedoe verwijdert.

Lees ook: Hoe Moet je Behang Stomen: Een Efficiënte Behangverwijdering

Handleiding voor Behang Afstomen

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is en bescherm de vloer en meubels met afdekmaterialen. Vul de stoommachine met water en laat deze opwarmen volgens de instructies van de fabrikant.
 2. Testen van de temperatuur: Test de temperatuur van de stoom op een klein gebied van de muur om er zeker van te zijn dat het niet te heet is. Te hete stoom kan schade aan de muur veroorzaken. Dit bij alle behang soorten zo.
 3. Stomen van het behang: Houd de stoommachine tegen het behang en beweeg langzaam over het oppervlak. Laat de stoom enkele minuten inwerken om de lijm te verzachten en herhaal dit proces indien nodig.
 4. Verwijderen van het behang: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om het losgeweekte behang voorzichtig van de muur te verwijderen. Werk in secties en neem de tijd om schade aan de muur te voorkomen.
 5. Nalezen en reinigen: Controleer de muur op eventuele restanten van behanglijm en verwijder deze indien nodig met een vochtige doek. Laat de muur vervolgens volledig drogen voordat je verdere stappen onderneemt.

Bekijk meer handige tips op https://behangeraf.nl/

Tips voor Behang Afstomen

 • Zorg ervoor dat de stoommachine goed is opgewarmd voordat je begint met afstomen.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de muur.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik van het plamuurmes om schade aan de muur te voorkomen.

Heb je al een oplossing voor je plafonds? Dit zijn de beste tips voor een plafond behangen.

Wil je behang laten afstomen?

Behang afstomen is een effectieve methode voor grondige behangverwijdering, maar het vereist geduld en zorgvuldigheid.

Met de juiste voorbereiding en aanpak kun je behang efficiënt en zonder schade aan de muur verwijderen, waardoor je ruimte klaar is voor een frisse nieuwe look.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om behang afstomen tot een succes te maken voor je volgende renovatieproject.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven