Behang over Behang: Is het een Goed Idee?

Het kan verleidelijk zijn om nieuw behang over bestaand behang aan te brengen in plaats van het oude behang volledig te verwijderen, vooral als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing voor het vernieuwen van je muren. Maar is het eigenlijk wel een goed idee? In deze blog zullen we de voor- en nadelen bespreken van behang over behang aanbrengen, samen met enkele belangrijke overwegingen die je moet maken voordat je deze beslissing neemt.

Voordelen van Behang over Behang

  1. Tijdbesparend: Het aanbrengen van nieuw behang over bestaand behang kan een tijdbesparende optie zijn, omdat je de oude behanglaag niet hoeft te verwijderen, wat een tijdrovende klus kan zijn.
  2. Verbergen van Onvolkomenheden: Als het oude behang nog in goede staat verkeert, kan het nieuwe behang helpen om eventuele onvolkomenheden of scheuren te verbergen, waardoor je muren er gladder uitzien.
  3. Extra Isolatie en Geluidsabsorptie: Het toevoegen van een extra laag behang kan helpen bij isolatie en geluidsabsorptie, waardoor je ruimte mogelijk comfortabeler wordt.

Nadelen van Behang over Behang

  1. Onregelmatigheden: Het aanbrengen van nieuw behang over oud behang kan leiden tot onregelmatigheden en bobbels, vooral als het oude behang niet vlak is of als er meerdere lagen behang zijn aangebracht.
  2. Moeilijkheden bij Verwijdering: Als je in de toekomst besluit om het behang te verwijderen, kan het verwijderen van meerdere lagen behang een lastige en tijdrovende taak zijn.
  3. Gewichtstoename: Het toevoegen van extra lagen behang kan het gewicht op de muur verhogen, wat problemen kan veroorzaken als de muur niet stevig genoeg is.

Belangrijke Overwegingen

  • Controleer de staat van het oude behang: Zorg ervoor dat het oude behang in goede staat verkeert voordat je besluit om nieuw behang aan te brengen.
  • Bereid de muur goed voor: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vrij van oneffenheden is voordat je nieuw behang aanbrengt.
  • Wees voorzichtig met meerdere lagen behang: Als er al meerdere lagen behang op de muur zitten, kan het beter zijn om al het oude behang te verwijderen voordat je nieuw behang aanbrengt.

Conclusie

Het aanbrengen van nieuw behang over bestaand behang kan een handige oplossing zijn in sommige situaties, maar het is belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen voordat je deze beslissing neemt. Overweeg de staat van het oude behang, de voorbereiding van de muur en eventuele toekomstige problemen bij het verwijderen voordat je de stap neemt om behang over behang aan te brengen.

Scroll naar boven