Een persoon gebruikt een plamuurmes om scanbehang voorzichtig van de muur te schrapen, terwijl de muur nat is van het water dat is aangebracht om het behang los te maken.

Scanbehang Verwijderen: 123 Stappenplan

Scanbehang, bekend om zijn duurzaamheid en diverse ontwerpmogelijkheden, kan een populaire keuze zijn geweest voor het decoreren van muren in het verleden.

Echter, zoals bij elk ander type behang, kan er een tijd komen waarop je besluit dat het tijd is voor verandering.

Of het nu gaat om het moderniseren van je interieur, het herstellen van beschadigd behang, of gewoonweg een nieuwe stijl, het verwijderen van scanbehang kan de eerste stap zijn naar een frisse uitstraling voor je woning.

In deze blog delen we een stapsgewijze gids voor het verwijderen van scanbehang, inclusief handige tips en trucs om deze taak moeiteloos te volbrengen.

Wil je scanbehang laten verwijderen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom zou je Scanbehang Verwijderen?

 1. Modernisering van het Interieur: Je wilt je interieur updaten naar een meer eigentijdse stijl, en het huidige scanbehang past niet meer bij je visie.
 2. Herstellen van Beschadigingen: Het scanbehang is beschadigd geraakt door scheuren, vocht of andere factoren, en moet worden vervangen.
 3. Voorbereiding op Nieuwe Muurafwerking: Je wilt de muren opnieuw schilderen, stucen of een ander type behang aanbrengen, en een gladde ondergrond is hiervoor vereist.

Stappenplan voor Scanbehang Verwijderen

 1. Voorbereiding: Maak de kamer leeg door meubels te verwijderen of deze naar het midden van de kamer te verplaatsen en te bedekken met afdekmateriaal om ze te beschermen.
 2. Testen van de hechting: Controleer de hechting van het scanbehang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het echter gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra stappen ondernemen om de hechting te verbeteren.
 3. Bevochtigen van het behang: Maak het scanbehang nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijderen van het scanbehang: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om het doorweekte scanbehang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en neem je tijd om schade aan de muur te voorkomen.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer de gestucte muur op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het scanbehang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de muur schoon voordat je verder gaat met het volgende deel van je renovatieproject.

Lees ook: Glasweefselbehang Verwijderen: Een Complete Gids

Tips voor een Succesvolle Scanbehang Verwijdering

 • Gebruik warm water om het scanbehang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Krijg je niet alles van de muren? Dan kun je even het stucwerk opschuren.

Scanbehang laten Verwijderen

Het verwijderen van scanbehang kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kan het proces soepel verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om scanbehang efficiënt van je muren te verwijderen, waardoor je klaar bent voor de volgende fase van je interieurproject.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven