Vliesbehang Verwijderen: Een Stapsgewijze Gids

Vliesbehang, geliefd om zijn eenvoudige installatie en strakke afwerking, is een populaire keuze geworden voor het decoreren van muren.

Maar net als bij elk ander type behang, kan er een moment komen waarop je besluit dat het tijd is voor verandering.

Of je nu een nieuwe stijl wilt, beschadigingen wilt herstellen of gewoon een frisse start wilt maken, het verwijderen van vliesbehang kan de eerste stap zijn naar een vernieuwd interieur.

In deze blog nemen we je mee door het proces van vliesbehang verwijderen, met handige tips en stappen om deze klus efficiënt en succesvol te klaren.

Wil je door ons vliesbehang laten verwijderen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Vliesbehang Verwijderen?

 1. Stijlverandering: Je wilt een nieuwe look voor je interieur en het huidige vliesbehang past niet meer bij je visie.
 2. Herstellen van beschadigingen: Het vliesbehang is beschadigd geraakt door bijvoorbeeld scheuren of vocht, en moet worden vervangen.
 3. Opfrissen van de muren: Je wilt de muren opnieuw behandelen of schilderen en hebt een gladde ondergrond nodig. Daarna kun je glasvezelbehang of renovlies aanbrengen.

Stappenplan voor Vliesbehang Verwijderen

 1. Voorbereiding: Maak de kamer leeg door meubels te verwijderen of ze naar het midden van de kamer te verplaatsen en te bedekken met afdekmateriaal.
 2. Testen van de hechting: Controleer de hechting van het vliesbehang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra stappen ondernemen om de hechting te verbeteren.
 3. Bevochtigen van het behang: Maak het vliesbehang nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijderen van het vliesbehang: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om het doorweekte vliesbehang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en neem je tijd om schade aan de muur te voorkomen.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer de muur op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het vliesbehang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de muur schoon voordat je verder gaat met het volgende deel van je renovatieproject. De volgende stap is nieuw vliesbehang aanbrengen.

Tips voor Vliesbehang Verwijdering

 • Gebruik warm water om het vliesbehang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Lees ook: Scanbehang Verwijderen: Een Gids voor Vernieuwing

Goedkoop Vliesbehang laten Verwijderen?

Het verwijderen van vliesbehang kan een uitdagende klus lijken, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kun je deze taak succesvol voltooien.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om vliesbehang efficiënt van je muren te verwijderen, waardoor je klaar bent voor de volgende fase van je interieurproject.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven