Glasvliesbehang Verwijderen: Snel en Veilig

Glasvliesbehang, geliefd om zijn duurzaamheid en strakke afwerking, is een populaire keuze voor het decoreren van muren.

Maar net als bij elk ander type behang, kan er een moment komen waarop je besluit dat het tijd is voor verandering.

Of je nu een nieuwe stijl wilt, beschadigingen wilt herstellen of gewoon een frisse start wilt maken, het verwijderen van glasvliesbehang kan de eerste stap zijn naar een vernieuwd interieur.

In deze blog nemen we je mee door het proces van glasvliesbehang verwijderen, met handige tips en stappen om deze klus efficiënt en succesvol te klaren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom zou je Glasvliesbehang Verwijderen?

 1. Stijlverandering: Je wilt een nieuwe look voor je interieur en het huidige glasvliesbehang past niet meer bij je visie.
 2. Herstellen van beschadigingen: Het glasvliesbehang is beschadigd geraakt door bijvoorbeeld scheuren of vocht, en moet worden vervangen.
 3. Opfrissen van de muren: Je wilt de muren opnieuw behandelen of schilderen en hebt een gladde ondergrond nodig.

Lees ook: Vliesbehang Verwijderen

Stap voor Stap Glasvliesbehang Verwijderen

 1. Voorbereiding: Maak de kamer leeg door meubels te verwijderen of ze naar het midden van de kamer te verplaatsen en te bedekken met afdekmateriaal.
 2. Testen van de hechting: Controleer de hechting van het glasvliesbehang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra stappen ondernemen om de hechting te verbeteren.
 3. Bevochtigen van het behang: Maak het glasvliesbehang nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijderen van het glasvliesbehang: Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om het doorweekte glasvliesbehang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en neem je tijd om schade aan de muur te voorkomen. Deze tips zijn ook geschikt voor behangsoorten zoals renovlies of vliesbehang.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer de muur op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het glasvliesbehang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de muur schoon voordat je verder gaat met het volgende deel van je renovatieproject.

De beste manier om Glasvliesbehang te Verwijderen

 • Gebruik warm water om het glasvliesbehang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de klus behapbaar te houden en voorkom overmatige waterophoping op de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Wij kunnen behang verwijderen en opnieuw behangen met glasvliesbehang. Daar hebben wij op dit moment dan ook een mooie aanbieding voor!

Goedkoop je glasvliesbehang laten verwijderen?

Het verwijderen van glasvliesbehang kan een uitdagende klus lijken, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kun je deze taak succesvol voltooien.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om glasvliesbehang efficiënt van je muren te verwijderen, waardoor je klaar bent voor de volgende fase van je interieurproject.

Hulp of advies nodig? Vraag een offerte aan!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven