Glasvezelbehang Verwijderen: Simpel en Safe

Glasvezelbehang, geliefd om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, kan een uitstekende keuze zijn voor het afwerken van muren.

Maar net als bij elk ander type behang, kan er een tijd komen waarop je besluit dat het tijd is voor verandering.

Of het nu gaat om een nieuwe stijl, renovatie of gewoonweg een frisse start, het verwijderen van glasvezelbehang kan een belangrijke eerste stap zijn.

In deze blog delen we een gedetailleerde gids voor het verwijderen van glasvezelbehang, inclusief handige tips en trucs om de klus te klaren als een pro.

Niet veel tijd of zin om het zelf te doen? Je kunt glasvezelbehang laten verwijderen. Wij vragen hier €6 per vierkante meter voor!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Glasvezelbehang Verwijderen?

 1. Verandering van Stijl: Je wilt een nieuwe look voor je interieur en het huidige glasvezelbehang past niet meer bij je nieuwe visie.
 2. Vervanging of Renovatie: Het glasvezelbehang is beschadigd geraakt, verouderd of heeft zijn beste tijd gehad en moet worden vervangen als onderdeel van een renovatieproject.
 3. Voorbereiding op Schilderwerk: Je wilt de muren opnieuw schilderen en een gladde ondergrond zonder textuur is vereist.

Het maakt niet uit of je glasvezelbehang of renovlies van de muren haalt, met onze tips kun je het zelf. Het is even werk maar d

Stappenplan voor Glasvezelbehang Verwijderen

 1. Voorbereiding: Voordat je begint, zorg ervoor dat de kamer goed voorbereid is. Verwijder meubels en bedek de vloeren en andere oppervlakken met afdekzeil om ze te beschermen tegen eventuele schade.
 2. Testen van Hechting: Controleer de hechting van het glasvezelbehang door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als 150 gram behang stevig vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het echter gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra maatregelen nemen om de hechting te verbeteren voordat je verder gaat.
 3. Het Glasvezelbehang Doorweken: Maak het glasvezelbehang goed nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijdering van Glasvezelbehang: Gebruik net als onze behanger een plamuurmes of een speciale behangafsteker om het doorweekte glasvezelbehang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en wees geduldig om schade aan de muur te voorkomen.
 5. Nalezen en Voorbereiding op Volgende Stappen: Controleer de muren op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het glasvezelbehang is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de muren schoon voordat je verder gaat met de volgende fase van je project.

Lees ook: Glasvliesbehang Verwijderen

Tips voor een Succesvolle Glasvezelbehang Verwijdering

 • Gebruik warm water om het glasvezelbehang goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de taak behapbaar te houden en vermijd overmatig nat maken van de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Wil je een stuclook met behang? Kijk dan eens hoe wij renovlies behang aanbrengen.

Goedkoop je glasvliesbehang laten verwijderen?

Het verwijderen van glasvezelbehang kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kun je het proces soepel en succesvol laten verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om glasvezelbehang efficiënt van je muren te verwijderen.

Zo ben je straks klaar voor de volgende fase van je renovatieproject of interieurmake-over. Advies of hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven