Een persoon gebruikt een plamuurmes om renovlies voorzichtig van de muur te schrapen, terwijl de muur nat is van het water dat is aangebracht om het renovlies los te maken.

Renovlies Verwijderen: Het Beste Stappenplan

Renovlies, ook bekend als glasvezelbehang, kan een duurzame en veelzijdige keuze zijn voor het afwerken van muren.

Maar er komt een moment waarop je misschien besluit dat het tijd is voor een verandering, en dat betekent dat je het renovlies moet verwijderen.

In deze blog gaan we dieper in op het proces van renovlies verwijderen, van voorbereiding tot uitvoering, om je te helpen bij een soepele en succesvolle vernieuwing van je muren.

Moeten wij je renovlies behang eraf halen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Renovlies Behang Verwijderen?

Renovlies kan om verschillende redenen verwijderd worden, waaronder:

 1. Verandering van stijl: Je wilt een nieuwe uitstraling voor je interieur en wilt af van het huidige renovlies.
 2. Beschadigd renovlies: Het renovlies is beschadigd geraakt of heeft zijn beste tijd gehad en moet worden vervangen.
 3. Voorbereiding op schilderwerk: Je wilt de muren opnieuw schilderen en wilt een gladde ondergrond zonder textuur.

Lees ook: Glasvezelbehang Verwijderen: Een Complete Gids

Stappenplan voor Renovlies Verwijderen

 1. Voorbereiding: Voordat je begint, zorg ervoor dat je de kamer goed voorbereidt. Verwijder alle meubels en bescherm de vloeren en andere oppervlakken met afdekzeil.
 2. Testen op hechting: Controleer de hechting van het renovlies door een hoekje voorzichtig los te trekken. Als het renovlies of glasvezelbehang goed vastzit, kun je doorgaan met het verwijderen. Als het echter gemakkelijk loskomt, moet je mogelijk extra maatregelen nemen om de hechting te verbeteren voordat je verder gaat.
 3. Renovlies doorweken: Maak het renovlies goed nat met water en een spons of een verstuiver. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Renovlies verwijderen: Gebruik een plamuurmes of een speciale behangafsteker om het doorweekte renovlies voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en wees geduldig om schade aan de muur te voorkomen.
 5. Nalezen en voorbereiding op volgende stappen: Controleer de muren op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het renovlies is verwijderd. Repareer eventuele beschadigingen en maak de muren schoon voordat je verder gaat met de volgende stap in je renovatieproces. Een veel gekozen behang voor renovatie is glasvliesbehang.

Tips voor een Succesvolle Renovlies Verwijdering

 • Gebruik warm water om het renovlies goed nat te maken en de lijm los te maken.
 • Werk in kleine secties om de taak behapbaar te houden en vermijd overmatig nat maken van de muur.
 • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Vooral bij het afwerken van gipsplaten moet je het renovlies voorzichtig verwijderen. Als je dit niet doet dan kan het gebeuren dan je het stucwerk mee trekt.

Renovlies laten Verwijderen door een Specialist?

Het verwijderen van renovlies kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kun je het proces soepel en succesvol laten verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om renovlies efficiënt van je muren te verwijderen, zodat je klaar bent voor de volgende fase van je renovatieproject.

Heb je onze hulp nodig? Dan kun je ons inhuren vanaf €6 per m2.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven