Een persoon gebruikt een plamuurmes om behang van de muur te schrapen, terwijl stoom uit een behangafstomer op de achtergrond opstijgt.

Behang Verwijderen: Een Complete Gids

Wil je behang verwijderen? Het veranderen van het behang in je huis kan een geweldige manier zijn om een frisse nieuwe uitstraling te geven aan een kamer.

Maar voordat je kunt genieten van het plezier van het kiezen van nieuwe patronen en kleuren, moet je eerst het oude behang verwijderen.

Dit kan een ontmoedigende taak lijken, maar met de juiste kennis en technieken kan het een stuk gemakkelijker worden.

Hulp nodig bij het verwijderen van behang? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Behang Verwijderen?

Behang kan om verschillende redenen worden verwijderd. Misschien ben je gewoon toe aan een nieuwe look, of misschien begint het oude behang los te laten of te scheuren.

Wat de reden ook is, het verwijderen van behang is een cruciale eerste stap bij het renoveren of restylen van een kamer.

Ontdek ook alles over glasvliesbehang verwijderen van oude muren.

Stapsgewijze Handleiding voor Behang Verwijderen

  1. Voorbereiding: Voordat je begint met het verwijderen van het behang, is het belangrijk om de kamer goed voor te bereiden. Verwijder alle meubels uit de kamer of verplaats ze naar het midden en bedek ze met plastic zeilen om ze te beschermen tegen vocht en schade.
  2. Het juiste gereedschap: Zorg ervoor dat je over de juiste gereedschappen beschikt voordat je begint. Een paar essentiële tools zijn onder meer een behangafstomer of stoommachine, een plamuurmes, een emmer met warm water en een spons, en eventueel een perforator voor hardnekkige behangsoorten.
  3. Het behang doorweken: Gebruik een behangafstomer of stoommachine om het behang goed door te weken. Laat de stoom het behang doordringen en maak het zacht, zodat het gemakkelijker loskomt van de muur.
  4. Behang afkrabben: Gebruik een plamuurmes om het doorweekte behang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk langzaam en voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen. Dit is vooral belangrijk bij renovlies behang 200 gram.
  5. Nalezen en schoonmaken: Nadat al het behang is verwijderd, controleer je de muren op eventuele lijmresten of oneffenheden. Gebruik een oplossing van warm water en afwasmiddel om eventuele resten te verwijderen en de muren schoon te maken.

Lees ook deze handige informatie: Behang eraf halen: Overgang naar Nieuwe Wanden

Tips en Trucs voor een Gemakkelijke Behangverwijdering

  • Gebruik een perforator voor vinylbehang om kleine gaatjes in het oppervlak te maken voordat je het gaat stomen. Dit zal helpen om de stoom beter door te laten dringen en het behang gemakkelijker te verwijderen.
  • Werk in secties en laat de stoommachine niet te lang op één plek staan om te voorkomen dat de muur te nat wordt. Deze techniek werkt niet bij renovlies behang.
  • Als het behang bijzonder hardnekkig is, overweeg dan om een commerciële behangafbijtmiddel te gebruiken, maar zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking nauwkeurig opvolgt.

Behang laten verwijderen? Nu € 6 per m2

Het verwijderen van behang kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste aanpak en gereedschappen kan het een stuk eenvoudiger worden.

Door de bovenstaande stappen te volgen en gebruik te maken van handige tips en trucs, kun je snel en efficiënt oud behang verwijderen en je voorbereiden op het aanbrengen van een frisse nieuwe look in je huis.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven