Een persoon gebruikt een plamuurmes om behang van de muur te schrapen, terwijl stoom uit een behangafstomer op de achtergrond opstijgt.

Behang eraf halen: Een Gids voor een Gladde Overgang

Het is tijd voor verandering! Je hebt besloten dat het oude behang moet wijken voor een frisse nieuwe look in je huis.

Maar voordat je je kunt onderdompelen in het plezier van het kiezen van nieuwe patronen en kleuren, moet het oude behang eraf.

Geen zorgen, met de juiste aanpak en een beetje doorzettingsvermogen kun je deze klus gemakkelijk klaren.

In deze blog delen we een stapsgewijze handleiding en handige tips om behang moeiteloos te verwijderen, zodat je snel en zonder gedoe kunt beginnen aan je nieuwe decoratieavontuur.

Wil je al het behang laten weghalen? Huur dan ons verwijderteam in!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Behang Eraf Halen?

Behang kan om verschillende redenen verwijderd worden. Misschien ben je toe aan een nieuwe stijl, of begint het oude behang los te laten en er slordig uit te zien.

Wat de motivatie ook is, het verwijderen van behang is een essentiële eerste stap bij het transformeren van de uitstraling van een kamer.

Gaat het om renovliesbehang? Dan zijn dit de renovlies kosten die wij vragen.

Stapsgewijze Handleiding voor Behang Verwijderen

  1. Voorbereiding: Voordat je begint, zorg ervoor dat je de kamer goed voorbereidt. Verwijder alle meubels of verplaats ze naar het midden van de kamer en bedek ze met plastic zeilen om ze te beschermen.
  2. Het juiste gereedschap: Zorg ervoor dat je over de juiste gereedschappen beschikt. Enkele essentiële items zijn een behangafstomer of stoommachine, een plamuurmes, een emmer met warm water en een spons.
  3. Behang doorweken: Gebruik een behangafstomer of stoommachine om het behang goed te doorweken. Laat de stoom het behang doordringen en zacht maken, waardoor het gemakkelijker van de muur loskomt.
  4. Behang afschrapen: Gebruik een plamuurmes om het doorweekte behang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk in secties en neem je tijd om schade aan de muur te voorkomen. Anders moest je de woning stucen of voorzien van renovliesbehang.
  5. Nalezen en schoonmaken: Controleer de muren op eventuele lijmresten of oneffenheden nadat al het behang is verwijderd. Gebruik warm water en afwasmiddel om eventuele resten te verwijderen en de muren schoon te maken.

Lees ook: Behang Laten Verwijderen: Bespaar Tijd en Gedoe

Tips en Trucs voor een Soepele Behangverwijdering

  • Werk in kleine secties om de taak behapbaar te houden.
  • Maak gebruik van een perforator voor vinylbehang om het behang gemakkelijker door te laten dringen.
  • Wees geduldig en werk voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.

Met deze techniek kun je zelf bouwbehang verwijderen.

Wil je behang eraf laten halen?

Het verwijderen van behang kan een uitdagende klus lijken, maar met de juiste aanpak en gereedschappen is het goed te doen.

Volg de bovenstaande stappen en gebruik de handige tips en trucs om behang moeiteloos van je muren te verwijderen.

Op die manier kun je snel beginnen aan het creëren van een nieuwe look en sfeer in je huis. Wil je onze hulp? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven